RSS

Kandia


Kandia, vagoane pline de bomboane şi ciocolată

Produsele realizate la fabrica de ciocolată din Timişoara rivalizau acum o sută de ani cu articole asemănătoare din Apus. În anul 1895 a luat fiinţă o mică fabrică pentru producerea bomboanelor cele mai simple, pentru satisfacerea cerinţelor din Timişoara şi împrejurimi.

Din această modestă înjghebare, care la început a lucrat  abia cu 6-8 muncitori s-a dezvoltat Fabrica de Bomboane, Ciocolată şi Conserve „KANDIA“, S.p.A., care lucra cu circa 300 de muncitori, producând zeci de vagoane de bomboane şi ciocolată. Adevărata dezvoltare a început, însă, în anul 1920, după ce acest teritoriu a trecut sub imperiul statului român, când fabrica a început să livreze produsele ei nu numai în Banat şi Transilvania, ci şi în vechiul Regat, Bucovina şi Basarabia.

Se produceau cele mai fine bomboane

Neavând concurenţa marilor fabrici din Apus, Kandia a putut să producă bomboane din ce în ce mai fine, în aşa mod încât după un timp relativ scurt a ajuns să fie furnizoarea celor mai fine bomboane englezeşti, bomboane umplute(foureuri), a caramelelor etc. din întreaga ţară. Conducerea fabricii a dat întotdeauna  cea mai mare importanţă producerii mărfurilor din ce în ce mai fine, rivalizând chiar cu articole asemănătoare din Apus. Este îndeobşte cunoscut că organismul omului are absolută nevoie de elemente nutritive conţinute în zahăr şi în alimentele zaharoase.. În special organismul osos al copiilor are nevoie de acestea, din care motiv medicii recomandă consumaţia bomboanelor pentru copiii mici.

Fabrica s-a dezvoltat foarte rapid

Dezvoltarea fabricii, începând din anul 1920, s-a produs într-un mod aşa de rapid, încât deja în anul 1923 trebuia ridicată o nouă clădire cu patru etaje pentru fabricarea specială a ciocolatei şi bomboanelor de ciocolată. Debuşeul de desfacere era întreaga ţară, produsele Kandia găsindu-se nu numai în oraşele mai mari, dar chiar şi în comune, în mediul rural. Fabrica aparţinea concernului Băncii Timişoarei(societate comercială pe acţiuni), care o alimenta cu capitalul necesar, capitalul social fiind de 10 milioane de lei. Kandia era una dintre cele mai importante fabrici din Timişoara şi Banat, dând de lucru la circa 300 de muncitori şi 30 de funcţionari. Erau la un moment dat angajate şi multe lucrătoare refugiate, care în acest mod au putut să-şi câştige pâinea de toate zilele.  Interiorul fabricii arăta o curăţenie desăvârşită, toţi muncitorii fiind în halate albe, curate, lucrând în cele mai perfecte condiţii de igienă. Munca era raţio-nalizată, cea mai mare parte realizându- se cu maşini moderne, ceea ce era un mare avantaj din punct de vedere igienic, deoarece muncitorul nu venea în contact direct cu marfa. Chiar şi ambalarea caramelelor se făcea cu maşini automate. Deoarece Kandia prelucra produse din domeniul agriculturii, era chiar în interesul regiunii noastre ca această firmă să se dezvolte cât mai mult, pentru că în acest fel era în măsură să dea de lucru la cât mai mulţi muncitori.

Dincolo de gustul plăcut, de atingerea fină, catifelată, ciocolata este un deliciu al simţurilor, o plăcere inegalabilă care în lumea feminină poartă denumirea de “răsfăţ”.
Kandia a strâns un pic din dulceaţa vieţii, din surâsul tău cald şi din prospeţimea fiecărei dimineţi şi le-a adăugat în conţinutul ciocolatei. Astfel, vei putea găsi noile sortimente de Kandia Amăruie cu Cremă de cafea, Kandia Amăruie cu Cremă de Lămâie Verde, Kandia cu Căpşuni, precum şi varianta îmbunătăţită de Kandia cu Caramel.
Kandia a lansat şi batonul de ciocolată Kandia Amăruie cu cremă de Cafea şi Kandia Amăruie cu Cremă de zmeură.

„Kandia a vorbit dintotdeauna femeilor într-o manieră nonconformistă, portretizând femeia puternică, îndrăzneaţă şi sigură pe sine. A început cu o abordare senzuală, dominantă, dar s-a maturizat ca brand, un brand pe care dorim ca femeile să nu-l mai considere ca fiind un pretext”, a afirmat Gabriela Minteanu, Activation Manager şi interim Marketing Manager, Kandia Dulce

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: