RSS

Heidi

                        Ciocolata Heidi

În Ghana şi alte ţări din Africa şi din toată lumea – precum Coasta de Fildeş şi America Centrală – cresc boabele de cacao, ce stau la baza fiecărei tablete de ciocolată. Odată aduse în fabrică, boabele de cacao sunt prăjite în cuptoare mari. Apoi, boabele sunt pisate într-o pastă groasă numită lichior de ciocolată (această pastă nu conţine însă alcool). Ulterior, lichiorul şi untul de cacao sunt transportate fabricanţilor din întreaga lume. Pentru a obţine reţetele dorite, fabricanţii îmbunătăţesc amestecul adăugând zahăr, unt de cacao, vanilie şi lapte. Pentru a rafina şi mai mult textura astfel obţinută, ciocolata este trecută printr-o maşină care o amestecă, o zdrobeşte şi o aerează. Ciocolata este omogenizată prin amestecare, lăsată la răcit, pentru a fi apoi reîncălzită uşor. Procesul se repetă de câteva ori. Ciocolata va avea acea strălucire dorită şi se va topi în gură. În sfârşit, gustăm ciocolată!

Deşi ciocolata nu este un afrodiziac, conţine feniletilamină, o substanţă naturală care se presupune că are asupra corpului nostru acelaşi efect precum dragostea. De aceea, despărţirile şi singurătatea sunt scuze perfecte pentru consumul de ciocolată. Cum temperatura de topire a ciocolatei este apropiată de temperatura corpului nostru, ni se topeşte în gură. Topirea ciocolatei în gură stimulează activitatea craniană şi pulsul inimii la un ritm mai intens chiar decât un sărut pasional şi durează de patru ori mai mult! Sau cel puţin aşa susţine un studiu publicat de BBC.

 

 Se spune ca ciocolata deschide drumul catre fericire!

Fie ca o transformam intr-un rasfat propriu, intr-un gest de recunostinta sau ca ne exprimam afectiunea, ciocolata este considerata a fi desertul ideal.

              

                Secretul savurarii ciocolatei

Savurarea ciocolatei este o artă, ceea ce orice iubitor al ciocolatei vrea să audă. Cel mai bine este să deguşti ciocolata pe stomacul gol. Apoi, dacă ciocolata a fost păstrată în frigider, trebuie să treacă o oră până ajunge la temperatura recomandată consumului (18-25 grade Celsius).
Dacă vrei să guşti ciocolată neagră, ai răbdare câteva secunde pentru a simţi savoarea unică a ciocolatei. Se va mesteca de 5-10 ori pentru a simţi cel de-al doilea val de aromă. În acelaşi fel se va degusta şi ciocolata umplută.

 

Istoria Heidi

1994-1999: fabrica Heidi este construită în România. În prima etapă a istoriei Heidi, compania a început să producă cremă de ciocolată.

2000-2005: fabrica de ciocolată Heidi se extinde şi sunt lansate noi produse premium. În 2000, Heidi lansează tableta cu cappuccino, moment care a marcat începutul dezvoltării lui Heidi ca brand premium.

2006: a marcat începutul expansiunii internaţioanle a Heidi. Compania este pe cale să devină un brand cu dezvoltare rapidă în rândul consumatorilor, extinzându-se către pieţele din Centrul şi Sud-Estul Europei.

2009: reprezintă începutul campaniei de comunicare ce are o acoperire naţională şi internaţională. Ciocolata premium Heidi poate fi găsită pe 14 pieţe internaţionale, dintre care 10 se găsesc în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Produse Heidi

Heidi Grand’Or Almonds este desertul perfect pentru cei care iubesc combinaţia dintre migdalele crocante şi aromate şi ciocolata fină albă.Ingrediente: zahăr, migdale 20%, unt de cacao, lapte praf integral, masă de cacao, lapte praf degresat, emulsificator: lecitină din soia, aromă: extract natural de vanilie.

Gama ChocoVenture, cu ingrediente proaspete și naturale, îţi oferă o experienţă efervescentă și plină de viaţă. Indiferent dacă preferi fructe crocante sau poate reţete clasice în combinaţii inedite, ChocoVenture se potriveşte unei zile pline de energie.

Heidi Signature Premium Pralines combină cele mai fine praline Heidi într-o selecţie deosebită, oferind consumatorilor un dar extrem de elegant. Ingrediente: zahăr, unt de cacao, pastă de alune, grăsime din lapte, alune de pădure 6%, lapte praf integral, glucoză, masă de cacao, miere 4%, grăsime vegetală hidrogenată, apă, emulsificator.

Heidi Grand’Or Hazelnuts Dark 250 este o combinaţie abundentă de ciocolată amăruie şi alune caramelizate care-o transformă într-o adevărată plăcere! Ingrediente: zahăr, masă de cacao, alune de pădure 20%, unt de cacao, emulsificator: lecitină din soia, aromă: extract natural de vanilie.

Alunele atent selecţionate și caramelizate cu grijă, delicioasa umplutură de gianduja și învelişul subţire de ciocolată cu lapte, dau naştere unor momente unice de răsfăţ, pralinele Grand’Or Moments. Cu acestea lumea devine un spectacol încărcat de magie.

Heidi Gourmette Cocoa & Coffee uneşte două arome puternice, revigorante şi interesante, boabele de cacao şi cafeaua mărunţite, cu delicatetea şi gustul inconfundabil al ciocolatei cu lapte. Ciocolată lapte cu bucăţi de cacao şi cafea. Ingrediente: zahăr, unt de cacao, lapte praf integral, masă de cacao, cacao bucati 8%, lapte praf degresat, cafea 1%, emulsificator: lecitină din soia, arome: extract natural de vanilie şi cafea cu frişcă.

Heidi Gourmette Cherry este o combinaţia unică, apetisantă, între cireşe confiate întregi şi cea mai pură ciocolată amăruie.Ingrediente: zahăr, cireşe confiate 27%, masă de cacao, unt de cacao, emulsificator: lecitină din soia, arome: extract natural de vanilie şi vişine.

Napolitana crocanta invelita in delicioasa ciocolata cu lapte.Ingrediente: zahăr, grăsime vegetală, făină de grâu, unt de cacao, lapte praf integral, cocos răzuit 4%, orez expandat, lapte praf degresat, masă de cacao, pudră de cacao, praf de zer, emulsificatorŞ lecitină de soia, agent de îngroşare: amidon de porumb, arome: vanilie, ciocolată, cocos, agent de afănare: bicarbonat de sodiu, sare iodată, acidifiant: acid citric. Substanţă uscată de cacao, în ciocolată: 30% min. Substanţă uscată din lapte, în ciocolată: 18% min. Conţine: grăsimi de cacao şi vegetale, lapte, soia şi gluten. Poate conţine urme de: alune de pădure, migdale, nuci şi ouă.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: